Events, datoer og praktisk information

Den komplette oversigt over alt hvad der er af fede events i Søhøjlandet, fra de vildeste togter gennem sommervarmen, til træningsaftener og MTB messer. Det hele er listet her. Har du information om evet… osv osv osv

MTB Festival Søhøjlandet (EVENTEN ER AFHOLDT) 

Dato: 12-14 maj
Vil du også gerne køre mountainbike en hel weekend og få gode mountainbike-fif fra nogle af de bedste mountainbikeryttere i verden? Så skal du deltage i Danmarks første MTB festival.
I tre fede dage med masser af mountainbike får du fyldt rygsækken med brugbar viden om mountainbiking og så får du selvfølgelig kørt en masse mountainbike. Dagene byder på en masse cykling, hygge, snak og sjove arrangementer. Sammen med Michael Rasmussen (Kyllingen), Andy Barlow fra Dirt School, med flere, får du de bedste oplevelser i de fedeste omgivelser.

Highland Mountainbike Challenge 2017 (EVENTEN ER AFHODLT)

Dato: 21. Maj
Dette løb er et af de mest unikke og krævende mountainbikeløb, der er i skøn forening med overdådig natur. Løbet starter i Silkeborg og derfra bliver du ført igennem Søhøjlandet og hele vejen ind til centrum af Aarhus.

Du bliver udfordret i noget af det mest krævende mountainbiketerræn, hvor du blandt andet får en masse højdemeter for pengene. På de første 50 km. veksles der mellem singletrack og skovstier, hvor du bliver ført gennem Nordskoven, Vesterskoven og Sønderskoven omkring Himmelbjerget.

Ry Outdoor Festival (EVENTEN ER AFHOLDT)

Dato: 2. – 5. Juni
Sommeren skydes i gang med en stor og festlig outdoor festival i Ry, hvor mountainbiking selvfølgelig er på programmet. Her bliver der arrangeret ture til både de øvede og garvede og så er teknikbanerne klar sådan, at du kan finpudse til din næste store tur på sporene.
Mountainbike-temaet er et af flere aktiviteter, der vil være i fire fede dage i de smukkeste omgivelser.

6 timer i skoven

Dato: 6. August
Tag fat i din cykelmakker eller tag dig selv i nakken. Det er nu, der skal dystes. I 6 timer i Nordskoven i Silkeborg kører du enten alene eller med en makker på spor, der er 7 km langt eller 12 kilometer langt. Reglerne er simple: Kør flest omgange på 6 timer. Det plejer at være en stor succes, så tilmeld dig i dag før pladserne er taget!

12 timer Jylland

Dato: 19. August 2017
Allerede nu kan du tilmelde dig et af de største MTB-løb af sin art vest for Storebælt. Løbet er et stafet-løb for alle aldre og reglerne er enkle: Kør flest omgange á 10-12 km på 12 timer. Så hiv fat i 2-3 af dine cykelkammerater og stil op til et fedt løb ved Fort Østerlund, syd for Silkeborg.
For kæresten, familien eller vennerne der ikke kører mountainbike er dette løb også et stort tilløbsstykke. Udover farverige ryttere i alle aldre og former, så har holdet bag 12 timer i Jylland sørget for en kæmpe expo, hvor du kan få stillet sulten, få indblik i de nyeste cykelmodeller, cykelmærker, m.m.

Yeti Adventure Challenge Silkeborg

Dato: 1-2. September
Den ultimative outdoor udfordring ligger for fødderne af dig, hvis du tilmelder dig Yeti Adventure Challenge Silkeborg (YACS). Det er et adventure race, hvor du bliver udfordret i en lang række forskellige discipliner – den ene disciplin er selvfølgelig mountainbike! Der er garanti for høj puls og en masse sjov med løbsdeltagerne og tilskuerne.
Motionisterne dyster side om side med eliten i noget af det smukkeste landskab i Danmark.

1000 Højdemeter

Dato: 3. september
Har du mod på at teste stængerne til det ypperste, skal du deltage i 1000 Højdemeter.
Den første søndag i september afholder GL. Rye MTB hvert år et af Danmarks hårdeste motionsløb. Og i år er ingen undtagelse. Løbet er især for ryttere i god form og noget af ruteforløbet vil da også være ved ”Danmarks Tag”.

Silkeborg100

Dato: 8. oktober
Har du længe drømt om at køre de fede spor i Silkeborg-området, skal du slå til nu! Holdet bag Silkeborg100 har planlagt en spændende rute, der kører gennem Nordskoven, Østerskoven og Vesterskoven. Du møder klassikere som Slangebakken, Serpentineren og Stairway to Heaven.
Det er et motionsløb for alle personer i alle aldre og ruten er smuk, spændende og har lette tekniske elementer.

Cyklebørsen MTB Vintercup

Afventer information om løbet

Cyklebørsen MTB Vintercup

Afventer information om løbet