Fra den 12.-14. maj kan du deltage i landets første mountainbikefestival. Instruktører fra ind- og udland er inviteret til at give dig gode råd og oplevelser på mountainbiken. Festivalen finder sted i Søhøjlandet mellem Silkeborg og Skanderborg.

Hvis du er en af de over 300.000 danskere, der er tiltrukket af mountainbikesporten, har du nu alle muligheder for at dyrke interessen til fulde. På Danmarks første mountainbikefestival bliver du i tre dage instrueret af landets bedste mountainbikeinstruktører, der sørger for at optimere din kørsel. Der bliver fokus på kørsel, teknik og spændende oplevelser. GL. Rye MTB, FDF Sletten og DGI Østjylland er festivalarrangører og ønsker at inspirere folk til at køre endnu mere mountainbike og få endnu mere glæde på cyklen. Samtidig afholdes festivalen for, at du kan møde andre ryttere, hvor I kan nørde mountainbiking og få gode oplevelser sammen. Tomas Kolind Vilstrup, som er en del af festivalledelsen og FDF Slettens aktivitetschef ser frem til nogle gode dage:
”Vi synes, der har manglet et tilbud i den danske mountainbikekultur, som favner både motionisten og eliterytteren. Vi er sikre på, at der er en masse, der kører mountainbike af forskellige årsager, men hvor kun få er en del af klubmiljøet. Med denne festival vil vi gerne favne bredere og samle alle, der har interesse for sporten til tre fede dage her ved Silkeborg,” udtaler han.

FDF Sletten – Festivalpladsen til MTB festivalen i Søhøjlandet.

Festivalen deles op i tre temaer. Et teknik-, oplevelse- og familie tema. Med tekniktemaet lærer man at køre sikkert og sjovt med nogle af landets bedste instruktører, hvor man med oplevelsestemaet bliver guidet rundt på spor, man aldrig kører. Familietemaet er for de små, hvor de bliver udfordret på mountainbikes og andre friluftsaktiviteter.

Fokus på naturen og andre brugere af skovene
Mountainbikesporten bliver til tider ramt af en krydsild af skarpe kommentarer fra andre brugere af skovene. Der er nogle gange utilfredshed med mountainbikerytteres kørsel, når de kører uden for afmærkede spor. Det kan gøre, at andre brugere bliver forskrækket og kan ligeledes gøre, at ryttere kan ødelægge naturen og dyrlivet. Det omdømme har MTB festivalen i sigte at nedbryde. Tomas Kolind Vilstrup fortæller, at festivalen gerne vil skabe dialog for, hvordan man kan færdes ude i skovområderne, som er tilgængeligt for alle:
                      ”Vi skal ikke glemme, at de områder mountainbikeryttere kører, er tilgængelig for alle – uanset om det er på cykel eller ej. Derfor vil vi også gerne på festivalen have fokus på, hvordan man kan køre sikkert og sjovt på mountainbike, samtidig med at have respekt for naturen og andre gæster af skovene. På festivalen får vi en rigtig fed camp, hvor vi laver en After Bike Lounge med båldebatter med tanke på, hvordan vi kan udvikle mountainbikekulturen i Danmark. Her vil vi snakke om, hvordan man bør køre i naturen, hvilke uskrevne regler, der bør gøres skrevne og meget mere”, afslutter han.

Billetter til festivalen skal købes inden den 15. april 2017 på:
https://www.dgi.dk/mountainbike/arrangementer/201709311000