Vi har snakket med 21-årige Anders Bregnhøj om, hvilke spor han vil anbefale i Jylland. Han er en af Danmarks mest talentfulde mountainbikeryttere. Hans bedste resultater var som u19 rytter, hvor han blev nr. 6 til EM, fik en top10 placering til Worldcuppen og så har han vundet et Bundesligaløb i tyske Bad Salzdetfurth. Bedste seniorresultat var til Andalucia-Bikerace i 2015, hvor han blev 8’er med hans cykelmakker Niels Rasmusen.

  • Hvorfor og hvor begyndte du at køre mountainbike?

“Oprindeligt ville jeg gerne have kørt motocross, men jeg kunne ikke få det til at hænge sammen økonomisk. Så i stedet valgte jeg at køre mountainbike. Der gik ikke lang tid før, jeg blev bidt af at træne og især det at udfordre mig fysisk var rigtig fedt. Jeg er jo oprindelig fra Sindal og min første klub var derfor Hjørring Cykelklub. Her blev jeg introduceret til licensløb. Senere kørte jeg i Rold Skov og i 2012 flyttede jeg til Vejle og startede på idrætsefterskole. Her skiftede jeg til GMK. I dag bor jeg i København og kører for Giant på mit andet år.”

  • Hvad er dine styrker og svagheder?

“Mine styrker på mountainbiken er helt klar, når ruten har stigninger og de er relativt stejle. Som eksempel kørte jeg mit første Danmarksmesterskab og licensløb i Silkeborg. Jeg tror nok, at jeg blev nummer 5 og den gode placering skyldtes helt klart, at stigningerne i Silkeborg var en force for mig.
Mine svagheder er nok, når jeg kører på grusvej og det virkelig gælder om at træde i pedalerne. Her mangler jeg stadig lidt.”

  • Hvordan er det at komme til Jylland og køre mountainbike?

“Jeg kan rigtig godt lide at komme tilbage til Jylland og køre mountainbike. Jeg synes, at sporene er lidt bedre forbundet, end de er omkring København og så jubler jeg hver gang over, at der er nogle flere højdemeter og at sporene forløber sig mere naturligt.”

  • Hvilke spor vil du anbefale andre at køre i Jylland?

Slettestrand: “Sporene har et rigtig godt flow og så har de en god længde.”

Silkeborg, Nordskoven: “Både det sorte, røde og det blå i Nordskoven er rigtig fede spor. Sporene bliver virkelig forkælet her og hver gang jeg kommer forbi, er der bygget nye spor eller vedligeholdt gamle passager.”

Marselisborg MTB: “Sporet har en virkelig flot beliggenhed og så får du generelt et godt flow, når du kører her. Der er desuden en lang nedkørsel, som er rigtig sjov at køre.”

Katsig Bakker: “Det er fysisk krævende. Det går meget opad, så du bliver udfordret på udholdenhed og ikke mindst dine tekniske færdigheder.”

Varde Grusgrav: “Det er bare fedt at køre her. De har anlagt utrolig mange forskellige udfordringer, der bare gør det sjovt at køre der.”