Mountainbiking er blevet en folkesport i Danmark og flere offentlige og private aktører ser nu muligheder i at gøre dansk mountainbiking til et yndet turistmål. Det sætter store krav til de danske mountainbikeforhold, der i forvejen konkurrerer om turisterne med lande som Scotland, Norge og Sverige.

I Scotland tjener statskassen årligt 1,3 milliarder kroner på mountainbiketurister. Norge og Sverige satser allerede stort på at supplere skisport om vinteren med mountainbiking om sommeren. Det har fået flere danske offentlige og private aktører til at få øjnene op for de mange penge, der kan hentes hos de cykelglade turister. For selvom Norge, Sverige og Scotland har høje bjerge og hurtige nedfarter, er det ifølge Graeme McLean, projektleder for udvikling af mountainbike-turisme i Scotland ikke det turisterne stiler efter:

”Langt de færreste af vores gæster er interesseret i at køre opad eller køre i bjerge. De vil helst bare gerne køre på spor, der er godt designet og giver nogle sjove udfordringer,” fortalte han i et tidligere interview til Politiken.

Mountainbiketuristerne er interesseret i gode spor med sjove udfordringer.

Turismeaktører skal hjælpe
I Danmark har vi omkring 200 officielle mountainbikespor. Stort set alle er drevet af frivillige kræfter for, at de kan udøve den sport, de elsker. Hvis Danmark skal være en mountainbike turistnation kræver det, at danske turismeaktører lægger kræfter i at være med til at udvikle mountainbikesporene og får skabt en kultur, der kan bære tusindvis af turister årligt. Sådan lyder det fra Thomas Larsen Schmidt, formand for Spor- og Naturudvalget ved Danmarks Cykle Union:

”Vi har rigtig mange gode mountainbikespor i Danmark og vi bør helt klart udvikle vores officielle mountainbikespor, sådan at både lokale mountainbikeentusiaster, men også turister kan få fede oplevelser på dem. Det er nemlig vigtig, at vi i et lille land som Danmark får skabt disse forhold. Det er både af hensyn til, at sporten ikke kommer i konflikt med andre brugere, der anvender naturen. Men det er også for, at turisterne ved, hvad de kan forvente, når de beslutter sig for at køre mountainbike i Danmark. Vi står altså overfor et stort kulturudviklingsarbejde ved siden af det arbejde, der ligger i at gøre de eksisterende spor robuste, tilgængelige og klassificeret efter internationale standarter,” udtaler han.

Partnerskab indfrier forventninger
Turisternes forventninger om gode designede spor og sjove udfordringer kræver altså, at danske aktører sørger for forhold, der gør, at turisterne får dette indfriet. VisitSkanderborg og VisitSilkeborg har lavet et partnerskab med en række lokale aktører, der skal sørge for, at mountainbiking bliver et yndet turistmål i Søhøjlandet. Sådan lyder det fra Liselotte Nis-Hansen, Turistchef ved VisitSilkeborg:

”Tidligere har vores turister oplevet, at de ikke har kunne finde rundt og kørt på spor, der ikke var officielle. Det fik os til at lave et partnerskab med blandt andet Naturstyrelsen, kommunerne og vores lokale sporbyggerlaug. Partnerskabet har nu gjort, at vi alle understøtter etableringen af nye og spændende spor, som gør det til rytternes naturlige førstevalg. På den måde kan vi kanalisere turisterne derhen, hvor oplevelserne er størst og faren for kollision med andre skovgæster og interessenter er mindst,” fortæller Liselotte Nis-Hansen og fortsætter:

”Med Singletracker sørger vi også for, at turisterne netop bliver guidet derhen, hvor de spændende spor ligger. Det er en fin sporguide, der sørger for at guide dem fra hotellet og hen til sporet, rundt på sporet og hjem fra sporet,” slutter hun.

Partnerskabet gør, at turisterne kanaliseres derhen, hvor mountainbikeoplevelserne er størst.

Danmarks Cykle Union glæder sig over succeshistorie
Spor- og Naturudvalget ved Danmarks Cykle Union (DCU) arbejder for, at Danmark har gode officielle spor, der både gavner danskernes stigende interesse for mountainbiking, men også turisternes. Thomas Larsen Schmidt glæder sig over, at der lokalt laves disse projekter, som netop i større grad efterspørges:

”Det er utrolig vigtig, at der laves projekter som det i Silkeborg og Skanderborg. Projekter som disse er med til at løfte dansk mountainbikesport på et niveau, som vi længe har stilet efter. På den måde er de lokale aktører med til at stille nogle krav til sporkvaliteten, hvilket vi i DCU er meget tilfredse med. Nu skal vi bare have flere med på banen. I sidste måned er vi også rullet ud med projektet om strømlinet skiltning på samtlige officielle mountainbikespor i Danmark. Projektet finansieres med 10 millioner kroner fra Nordea Fonden og det er også blot et tegn på, at flere begynder at tage mountainbikesporten seriøs,” udtaler Thomas Larsen Schmidt.

Sporbyggerlaug: Dejligt med besøgende og håber på opbakning til vedligehold af spor
I Silkeborg har de Silkeborg Sti- og Sporbyggerlaug. Det er den lokale og frivillige sporbyggerforening. De investerer hvert år hundredvis af frivillige timer for at sikre sporenes holdbarhed og oplevelsesmæssige kvalitet. Dette arbejde gør, at mountainbikeglade danskere og turister hvert år kan køre de officielle spor i Silkeborgområdet. Erik Skovgaard Knudsen, formand for Silkeborg Sti- og Sporbyggerlaug glæder sig over, at sporene bliver kørt af besøgende, men er også bevidst om, at det kræver vedligeholdelse af sporene:

Sporbyggerne er flittigt igang med at bygge og vedligholde mountainbikesporene i Nordskoven. Foto: Mikael Bech

”Vi er utrolig glade for at kunne være med til at give så mange danske som udenlandske turister en god oplevelse, når de kommer og kører på de spor, vi laver. Det er helt centralt, at vi bygger noget, vi selv gider at køre på og det er faktisk lidt af en udfordring og balance, når det samtidig skal kunne holde til op imod 100.000 årlige gennemkørsler. Jo flere, der kører sporene, jo mere omfattende er vedligeholdelsesarbejdet og anlægsarbejdet nemlig. Det kræver konstant udvikling og eksperimentering og det har vi brug for opbakning til,” fortæller han.

Cykling er den anden mest populære outdoor aktivitet blandt turisterne i Danmark og sidste år købte danske og udenlandske turister i alt 51,4 millioner overnatninger. Det er en stigning på 4,7 procent fra året før.