To mountainbikegale iværksættere guider deres gæster rundt på Silkeborgs populære mountainbikespor. Men guiderne gør mere end det. På deres ture får gæsterne også en fortælling om Silkeborgs historie og de bliver anvist til det lokale forretningsliv. Det giver gæsterne et godt helhedsindtryk af byen. Sådan lyder det fra Mark Lundgaard Knudsen, partner i MTBGuideSilkeborg.

En guidet tur på det blå spor i Nordskoven og derefter en kold øl på en af Silkeborgs lokale beværtninger eller et restaurantbesøg kan være en typisk tur for MTBGuideSilkeborgs gæster. Gæsterne kan selv bestemme turforløbet eller de kan vælge en af guidernes pakkeløsninger. MTBGuideSilkeborgs kunder har alle slags gæster – fra den hardcore mountainbikerytter, der bare ikke kan vente med at afprøve Silkeborgs kendte mountainbikespor til virksomheden, der har planlagt firmaudflugt og hvor mountainbiking blot er en del af turen. Mark Lundgaard Knudsen, Partner i MTBGuideSilkeborg, ønsker at skabe et foretagende, der sætter skub i alle lokallivets facetter:

”Vi har et mål om være bindeleddet mellem Silkeborgs kæmpe outdoorpotentiale og det lokale forretningsliv. Da Silkeborg udnævnte sig selv som outdoor hovedstad, var der nogle lokale forretninger, der var skeptiske. For hvordan skulle de gøre brug af outdoormulighederne? Vi forsøger nu at give et svar ved at lave samarbejde med dem. Det betyder, at vores kunder efter en tur på sporene i Nordskoven efterfølgende kan smage en af Silkeborgs bedste burgere. Det giver kunderne et godt helhedsindtryk af byen og det synes vi er altafgørende,” fortæller han.  

En velfortjent pause nydes efter en god og lang tur.

Nomineret til HOME-pris
Indtil videre er MTBGuideSilkeborg et lille foretagende med Mark Lundgaard Knudsen og hans partner Nicolai Houmark Lauridsen. Men allerede nu har den mountainbikeglade virksomhed fået succes. Det skyldes ikke mindst deres studentermedhjælpere, som synes det er sjovt og gerne vil give gæsterne en god oplevelse.

”Vi har indtil videre tre studentermedhjælpere, der synes, det er sjovt at være med til at guide vores gæster. De synes, det er rigtig fedt at køre mountainbike og for dem er det afslapning, at de kan komme herud efter en lang dag i skole,” udtaler Mark Lundgaard Knudsen og fortsætter: ”Vores samarbejde med de lokale forretninger har også gjort, at vi i år er blevet nomineret til HOME-prisen. Der er nogle lokale derude, som mener, at vi laver et godt stykke arbejde for lokalområdet og derfor er vi blevet nomineret til prisen. Det er vi utroligt stolte over,” siger Mark Lundgaard Knudsen. 

Mark Lundgaard Knudsen og Nicolai Houmark Lauridsen har lige nu succes i Silkeborgområdet. I fremtiden drømmer de om at udvide konceptet til andre byer i Danmark.

Virksomheder, enkeltpersoner, familier.. alle har mulighed for at få en guidet tur i Silkeborg med MTBGuideSilkeborg.