Den første weekend i august afholdes mountainbikeløbet ”6 timer i skoven” i Nordskoven i Silkeborg. Løbet skydes i gang for andet år i træk og de to unge løbsarrangører kan allerede nu glæde sig over de mange tilmeldte. Tilmeldingstallene nærmere sig i år 250 ryttere, hvor der sidste år var 150 tilmeldte til løbet.

Solo, duo og trio. Som løbsdeltager kan du vælge at køre én af disse løbsformer. De tre løbsformater afhænger af, om du har lyst til at køre seks timer alene, i par eller på et hold af tre personer. ”6 timer i skoven” er et motionsløb, hvor hyggen er i højsæde. Faktisk vælger mange klubber at være en del af løbet – dels for at vinde, men i høj grad også på grund af det sociale aspekt. Det er noget som Frederik Stenholt Bruun, løbsarrangør, glæder sig meget over:

”Det har hele tiden været hensigten at udvikle et mountainbikeløb, som adskiller sig fra andre. Vi har fokus på, at rytterne skal hygge sig så meget som muligt under turen og det er både dem, der kører alene og dem som kører på hold af tre. Derfor gør vi også plads til, at klubberne eksempelvis kan opstille en pavillon i startområdet, hvor de under løbet kan spise og drikke, og fortælle hinanden røverhistorier,” fortæller han.  

 

Ny rute til alle solo-rytterne
For andet år i træk er silkeborgensiske Cycle Sport løbets hovedsponsor. Her kan deltagerne få vejledning og reparation af cyklerne, så de er klar til løbets start. Desuden har løbsarrangørerne indgået aftale med det attraktive mountainbikemærke, Scott. De medbringer op til 40 testcykler af højeste kvalitet og standarder, som deltagerne kan få lov at køre en runde på under selve løbet. Og som noget nyt har arrangørerne i år tilføjet en ekstra sløjfe til ruten, som er tilegnet rytterne, der kører løbet alene:

”Sidste år kunne vi erfare, at solo-rytterne gerne ville give den mere gas end de andre ryttere. Derfor har vi i år indlagt en ekstra sløjfe på ruten, som er tilegnet dem. Det gør, at de får ekstra mulighed for at overhale hinanden uden, at det bliver for klemt og for presset,” siger Frederik Stenholt Bruun. 

 

Masser af erfaring trods ung alder
Frederik Stenholt Bruun og Mads Bergmann Schjødt på henholdsvis 17 og 18 år har trods deres unge alder allerede skrabet en masse løbserfaring til sig. De oprettede for et par år siden guidevirksomheden, HimmelbjergMTBguide. Her fik de stor succes, hvilket gjorde, at Aarhus Motion hyrede dem til praktisk hjælp og vejledning på det populære løb, Highland Mountainbike Challenge:

”Det var en stor oplevelse at være med til at afholde Highland Mountainbike Challenge og det gav os blod på tanden til at arrangere vores eget løb. Vi synes jo selv, at vi på daværende tidspunkt havde nok erfaring til at stable vores eget på benene. Og vi kan nu erfare, at vi har lavet et rigtig fedt løb, som vores deltagere er rigtig glade for. Vores incitament for at lave løbet er jo i høj grad at skabe noget, som gør folk glade og det synes vi, at vi lykkes med her,” udtaler Frederik Stenholt Bruun. 

 

For de unge løbsarrangører er dette kun startskuddet til at udvikle endnu flere løb. De har endnu ikke nye, konkrete løb i støbeskeen, men de forventer at udvikle nye løb i fremtiden.

(OBS: Sidste tilmeldingsfrist til løbet er tirsdag d. 1. august!)