Højsæsonen for mountainbikerytterne er over os og afholdelse af mountainbikeevents er ingen undtagelse. Det populære 12 timer i Jylland afholdes om få uger og her er der igen i år store præmier på højkant. Der er præmier til en samlet værdi af 150.000 kroner, hvor halvdelen af præmierne går til de første ryttere over målstregen og den sidste halvdel trækkes der lod om.

Op mod 1000 ryttere kan se frem til igen i år at deltage i et mountainbikeløb med et stort setup. 12 timer i Jylland har ti års jubilæum og takket være en masse sponsorer til løbet, kan man både forvente at se stande med mountainbikeudstyr og ikke mindst kan en hel del ryttere forvente at hive fine præmier med hjem. Kjeld Nielsen, som er løbsarrangør, ser frem til løbet:

 ”Vi kan love, at rytterne i år får mulighed for at køre en masse sjov mountainbike. Vores løb henvender sig både til motionister og eliteryttere. Ruten er teknisk i den lette ende, uden at være kedelig. Og så er vi så heldige, at utrolig mange sponsorer ønsker at stille til start i startområdet, hvor man kan købe udstyr til løbet og blive inspireret af nogle af de mange fede cykler, de medbringer. Sponsorerne betaler ikke for at have en stand hos os. Men de lægger i stedet et beløb, som går ubeskåret til præmier. Det er rigtig fedt og jeg er sikker på, at det giver deltagerne ekstra blod på tanden til at få en fornuftig placering,” fortæller Kjeld Nielsen.

 

Stafet-løb i tre varianter
12 timer i Jylland afholdes på Fort Østerlund, som ligger syd for Silkeborg. Løbet er det største af sin slags vest for Storbælt og løbsdeltagerne kan enten køre løbet alene eller i hold på tre eller fire deltagere. De to løbsarrangører er blandt andet blevet inspireret til at afholde stafetløbet, 12 timer i Jylland, på grund af det franske motorsportsløb, Le Mans:

 ”I Danmark har vi faktisk haft denne løbsform siden 90’erne, hvor mountainbiking blev en integreret del af folks sportsvaner. Og vi er blevet inspireret til at afholde denne løbsform, fordi det blot er populært blandt danske mountainbikeryttere. Men det er helt sikkert også fordi, vi er blevet inspireret af Le Mans. Her er bilerne bare skiftet ud med mountainbikes og så er det selvfølgelig på halv tid,” udtaler Kjeld Nielsen.

 

Løbsdeltagerne kan til 12 timer i Jylland medbringe telt og campingvogn og ankomme allerede dagen inden løbet. Arrangører forventer, at der bliver opstillet op til 60 campingvogne og 100 telte. Det forventes, at der i løbet af weekenden vil være op til 2500 gæster på pladsen. For de der ikke kører løb, vil der hele dagen være underholdning i form af små konkurrencer og desuden er der mulighed for gratis kaffe og køb af øl og pølser.

Garvet løbsarrangører
Det er langt fra løbsduoens første løbsafholdelse. Kjeld Nielsen og Torben Hansen, som hans kompagnon hedder, har nemlig tidligere været arrangører på det populære, `Midtjysk Bjergløb, som trak flere end 1100 deltagende til. Når 12 Timer i Jylland er afholdt kan arrangørerne se frem til et nyt løb. Allerede den 8. oktober afholder de nemlig det næste mountainbikeløb, som hedder Silkeborg100. Løbsformatet er et maraton med distancer på henholdsvis 33 km, 66 km og 100 km.