Én gang om ugen, stort set hele året rundt, samler den silkeborgensiske cykelbutik de lokale mountainbikeryttere til hyggelige ture rundt på sporene. Initiativet er et forsøg på at lave et samlingspunkt for mountainbikeinteresserede og få ryttere, der ikke ønsker at være del af en klub, med i en anden form for cykelfællesskab.

Hver onsdag fra kl. 18.30 arrangerer Cycle Sport i Silkeborg at mødes til en fælles mountainbiketur. Turen er for alle interesserede. Det er uforpligtende og man møder bare op til en hyggelig tur og så er der selvfølgelig plads til nørdet snak om mountainbiking. Initiativet er skudt i gang af Frederik Månsson, der er ejer af Cycle Sport i Silkeborg og hans drenge i butikken Lars Wilbur og Simon “Hvalp” Kristoffersen. For dem er det vigtigt at gå et ekstra skridt for de cykelinteresserede, og som i sidste ende skal skabe en fornuftig kultur omkring sporten:

”Vi har sat dette arrangement i verden fordi, vi synes, det er hyggeligt at mødes med de lokale mountainbikeryttere. Vi får altid nogle gode snakke om cykling og når vi er færdige med kørsel på sporene, griller vi ofte en pølse og drikker en øl eller sodavand. Det giver et godt miljø,” fortæller butiksejeren. 

De ugentlige onsdagsture går både til spor i Nordskoven, Vesterskoven, Østerskoven og Sønderskoven. Er man interesseret, møder man bare op nede ved Silkeborg Mountainbike Center, kl. 18.30 om onsdagen, hvor Cycle Sport også har udlejning af mountainbikes.

 

Vi vil være cykelbutikkernes Hi-Fi Klubben
Onsdagscykelturene er én ting. Noget andet er cykelbutikken, hvor Frederik Månsson åbnede dørene for snart 2,5 år siden. Missionen var at skabe en cykelbutik, der adskilte sig fra andre butikker. Det har gjort, at Cycle Sport i dag næsten udelukkende sælger sportscykler – både til sporene, men også til landevejene:

 

”Årsagen til vi startede Cycle Sport skyldes, at vi syntes, der manglede en butik, der dedikerede sig til sportscykler. Det har gjort, at vi i dag har ansatte, der er specialister i netop sportscykler, og vi forsøger på den måde at give kunden en god og speciel oplevelse. Vi vil gerne undgå at være mainstream. Derfor har vi også givet kunderne mulighed for at teste cyklerne, inden de køber dem. Det betyder, at de kan låne cyklerne med hjem, tage en tur på sporene de kender og vurdere om det er noget, de synes om,” fortæller Frederik Månsson, der har ti års erfaring som cykelmekaniker. 

 

Kvalitet frem for alt
Ifølge butiksejeren arbejder Cycle Sport ud fra værdien: ”Kvalitet frem for alt” og derfor vil de ikke gå på kompromis med hverken kundeservice eller cyklens kvalitet. For dem er det afgørende, at kunden får den rette cykel og går tilfreds fra butikken:

”Vi vil selvfølgelig gerne sælge til så mange som muligt. Men samtidig er det vigtig for os at understrege, at cyklen skal passe til kundens behov. Og hvis vi ikke ligger inde med den cykel, som passer kunden, så går vi gerne ekstra skridt for at skaffe den rette,” slutter han.