I den kommende weekend løber årets Yeti Adventure Challenge af stablen. Eventen afholdes som sædvandlig omkring Silkeborg og arrangørerne håber på, at det populære løb på sigt kan få en plads blandt verdens mest anerkendte løb inden for sportsgrenen.

Klatring, rafting, orienteringsløb, svømning, kajak og mountainbiking er blot et udpluk af de discipliner som deltagerne til weekendens adventure race i Silkeborg skal opleve. Omkring 350 deltagere står til start i Danmarks outdoor hovedstad og de står til at blive udfordret i noget af Søhøjlandets 224 kvadratkilometer skov- og søareal. Løbet er faktisk blevet så populært og anerkendt, at løbsarrangørerne på sigt håber på at blive optaget i Adventure Race World Series. Det er en liga for de bedste adventure races med de bedste deltagere. Niels Witting, fra Silkeborg Orienteringsklub og medarrangør af Yeti Adventure Challenge håber, at det sker inden for nærmeste fremtid, fordi det vil give mange fordele for løbet og ikke mindst for byen:

”På sigt vil vi gerne have flere internationale hold med til løbet. I år har vi et spansk hold med, som er det anden bedste i verden. Hvis vi kommer med i World Series, vil det også betyde, at der kommer mere fokus på Silkeborg og ikke mindst naturen omkring byen. Til sammenligning med andre lande har vi ufattelig mange regler omkring brug af skovarealerne, så det kunne være fedt at vise, at man også godt kan lave nogle rigtig gode løb her i landet. Naturstyrelsen er unikke at arbejde sammen med. De giver lov til rigtig mange ting. Så forholdene er faktisk til det. Til sammenligning med de andre løb i World Series er alle arrangørerne frivillige. Det kunne også være fedt at vise, at det kan lade sig gøre at arrangere på et højt niveau,” udtaler Niels Witting. 

 

MTB-orientering
Selvom der står mountainbike på programmet, er det ikke de velkendte spor i Nordskoven, deltagerne skal køre på. En af præmisserne for et adventure race er, at deltagerne skal på eventyr. De skal finde nogle poster inde i et buskads, på et træ eller sågar ude i en sø. Derfor kommer deltagerne heller ikke til at følge en velkendt sti, men har i stedet selv mulighed for at finde egen rute og hurtigst muligt finde frem til posterne.

Yeti Adventure Challenge Silkeborg starter allerede fredag og slutter lørdag. For de nysgerrige tilskuere, er der rig mulighed for at følge deltagerne inde fra byen i Silkeborg.