Det er populært som aldrig før at bygge spor. Det er efterhånden en integreret del af mountainbikesporten, at man hjælper til med at vedligeholde og udbygge spor. Det har fået Danmarks Cykle Unions Spor- og Naturudvalg til at arrangere sporbyggerkursus i samarbejde med Feriecenter Slettestrand. Sporbosser fra Silkeborg Sti- og Sporbyggerlaug tog del i kurset.

Afvanding af spor og kamuflage efter sporbyggerdage er nogle af de emner, som Esben Kronborg, underviser på kurset, fremlagde til de 20 kursister, der tog del i kurset den 1. Og 2. juli. Kurset er et af de første af slagsen på dansk jord og det er bygget op om International Mountain Bicycling Associations sporbyggerregler. Mikkel Mansfeld var en af de deltagende sporbosser fra Silkeborg Sti- og Sporbyggerlaug og han kunne gå derfra med baggagen fyldt med sporbyggertips og tricks:

​”Jeg tog helt sikkert med til kurset for at få nogle nye øjne på, hvordan man kan bygge fede mountainbikespor. Vi fik en masse viden om afvanding af spor og det at kamuflere, at vi har været ude og bygge spor. Men også hvordan man finder de fedeste linier. Det kan for eksempel være en flot udsigt eller en gravhøj, så turen på mountainbike ikke kun handler om turen i sig selv, men sådan, at det også bliver til en god naturoplevelse. Undervisningen i afvanding er utrolig nyttig for os sporbyggere, fordi vi gerne vil bygge spor, som er til at køre hele året rundt. Og viden om kamufleringen synes jeg er vigtig at tage med hjem, fordi det til tider vil kræve et større arbejde, som kan lave grimme spor efter sig. Vi har nu fået viden om, hvordan vi bedst muligt kan camouflere det. Det gør, at vi kan efterlade skoven så man næsten ikke kan se, at vi har været der. Det er både til glæde for os ryttere, men i særdeleshed også andre gæster af skoven,” fortæller han.

På skolebænken i to dage

Sporbyggerkurset forløb over to dage og den første dag fortalte kursisterne hvilke udfordringer, de har under sporbygningen, der, hvor de kommer fra. Derefter blev de delt op i hold og byggede derefter fem forskellige sektioner, som blev bygget på fem helt forskellige måder. Senere kørte deltagerne på de byggede sektioner, imens sporbyggerne på hver sektion forklarede årsagen til deres tanker og design af sporet. Ifølge Mikkel Mansfeld var det særligt tankegangen om at bruge så meget af naturen som muligt til at bygge sporene:

​”Jeg kunne rigtig godt lide tanken om, at man så vidt muligt forsøger at bygge spor med så mange redskaber fra naturen som muligt. En af de ting jeg vil tage med til vores sporbyggerdage i Silkeborg er, at man kan bygge spor uden for eksempel at bruge for meget grus, hvis det er muligt. Det gør, at sporet vil være mere naturligt. Men også hvordan vi laver spor, der kræver mindre vedligehold. Så vi får mere tid til at bygge nye spor. slutter han.