Det sniger sig ind på os og samtidig overrumpler det os med sådan en hast. Regnen, kulden, mørket og så sneen. Det gør, at vi nu bliver nødt til at overveje vores mountainbikeudstyr, så vi sikrer optimal kørsel i sværere forhold. Vi har taget en snak med Cycle Sport i Silkeborg om tre vigtige ting, de anbefaler til vintersæsonen.

1. Godt overtøj.

Regntøj er svært at undgå – især taget i betragtning af de stor mængder regn, vi har fået hele året. Her snakker vi ikke om en almindelige regnjakke, der ikke kan ånde. Nej, den skal være åndbar og have gode ventilationsmuligheder. Det er særlig vigtigt, når man cykler og sveden melder sig, at den åndbare jakke er vigtig.

Når vi snakker regntøj er det egentlig en skaljakke og så kan man få shorts og bukser. De gode skaljakker har god ventilation og detaljer som lommer og en hætte, der kan trækkes over hjelmen. Om man vælger at køre med shorts eller bukser afhænger selvfølgelig af behov, men her kan man købe nogle der er vandtætte for og bag.

Det er simpelthen så vigtigt med god beklædning. Det gør, at man har lyst til at køre en time ekstra, selvom det står ned i stænger.

Vi anbefaler:
En Endura MT500 vandtæt jakke. Jakken er designet i Skotland. Produktet er udviklet efter deres behov og så vidt vi er orienteret, har de et par regnvejrsdage flere end os. Så vi garanterer, at det er god kvalitet.
Link: http://www.cykelstart.dk/test-endura-mt500-waterproof-jacket-ii/

 

2. Skifter du til vinterdæk på bilen? Så bør du også skifte på din mountainbike

Mange tror, at det er vigtigt med et godt greb på sit bagdæk. Det er det også. Men det er mere vigtigt med et godt greb på fordækket. Mange vil gerne, at det går hurtigt opad en bakke med et godt greb på bagdækket. Men du skal også nedad bakken igen og der er det især vigtigt med et godt greb på forhjulet, fordi det er det, du styrer cyklen med.

Pro tip: Har du i forvejen et par gode dæk på cyklen, og du ikke ønsker at investere det vilde på et sæt til vinteren. Så kan du med fordel sætte dit fordæk bagpå og nøjes med at købe et nyt fordæk til vinteren. På den måde sparre du nemt halvdelen af hvad du ellers skulle give.

Som udgangspunkt er det vigtigt, at vælge dæk til vinteren, som har mere greb og blødere gummi. Og så skal man sørge for ikke at pumpe dækket alt for hårdt. Mindre luft i dækket gør, at du får et godt greb til sporet og samtidig er chancen for punkteringer mindre.

Vi anbefaler:
WTB Vigilante:
Hvis man virkelig vil have greb foran, så er det et dæk blandt verdens bedste. Men der er samtidig en lidt større rullemodstand.
WTB Trailboss: Fantastisk all-round dæk, som til vinterbrug vil slå det fleste standard dæk, som cykler kommer med.
Onza Ibex: Store side-knopper på dækket i blødt gummi giver et godt greb i svingene, og de mindre midter-knopper gør, at de ruller godt.

 

3. Gode lygter til aftenkørsel

Det er en unik oplevelse at tage i skoven og køre om aftenen. Det kræver mere koncentration, fordi nedkørslerne, på grund af mørket, altid virker en hel del sværere. Derfor synes vi, det er vigtigt at anskaffe sig nogle gode lygter. Vi anbefaler faktisk, at man køber en lygte til at montere på styret og en lygte, der kan monteres på hjelmen. Lygten på styret bør have en større lyskegle end den på hjelmen. Det er den lygte, som giver et overblik. Kører man igennem berms er lygten på hjelmen dog en klar fordel. Lyskeglen er mere snæver, men idet du kan dreje hovedet, har du mulighed for at se hele sporforløbet og på den måde har du hele tiden et optimalt udsyn.

I vores optik findes der ”kina-lygter” (mindre god kvalitet) og så findes der kvalitetslygter. Kvalitetslygter har altid de lovede lumens tal. Det samme påstår producenter på kina-lygter at have. Forskellen er bare, at producenterne på kina-lygterne ikke holder, hvad de lover. Det samme gælder batteritiden på lygterne. En god kvalitetslygte holder batteri i 3-4 timer, hvis det er det, de skriver.

Vi anbefaler:
Vi vil ikke som sådan udtale os om, hvilke af de billigere brands af lygter, der virker bedst. Men vores erfaring siger, at det at give lidt ekstra for en lygte er en god ide i længden. Men vil man købe billigt, så gør det kun på hjelmlygten, da det er den med mindst ”blus” på.

Lupine – fordi de har lavet lygter i en menneskealder og det virker upåklageligt! Husk kvalitet koster og det samme gør rigtige lumens.

Link: https://www.lupine.de/products/bike-lights