Foto: Mikael Bech

Igen i år deltager Silkeborg Sti- og Sporbyggerlaug i International Mountain Bike Association’s (IMBA Europe) sporbyggerevent, Take Care of Your Trails Weekend. Sporbyggerlaugets formål med eventen bliver, foruden at bygge og vedligeholde spor, at vise udlandet, hvad man formår at præstere med frivilligt arbejde.

Take Care of Your Trails eventen blev sidste år en stor succes. Igen i år løber det af stablen – det hele arrangeret af IMBA Europe. Eventen afholdes den 7-8. april og formålet er at fremhæve sportens frivillighed, kvaliteten og mængden af sporvedligeholdelse, der finder sted på tværs af det europæiske mountainbikekontinent. Sidste år blev Slovenien den store vinder med titlen ”Best MTB Community in Europe” med hele 440 frivillige, inklusiv deltagelse fra den slovenske premierminister. Silkeborg Sti- og Sporbyggerlaug var lige i hælene på vinderne og i år vil de prøve at gøre kunsten efter. Ifølge formanden for det silkeborggensiske sporbyggerlaug, Erik Skovgaard Knudsen, er eventen en god anledning til at vise sporene frem og anerkende de frivilliges store arbejde:

”Vi vælger helt sikkert at deltage, fordi det giver et større perspektiv på det arbejde, vi laver ude på sporene. Ét er at vinde titlen som ”Best MTB Community in Europe”, hvilket kunne være fedt, men noget andet er også, at vi med deltagelse viser vores lokale brugere, støtter og samarbejdspartnere, men også hele det europæiske MTB miljø, hvor stort et arbejde vores mange frivillige laver. Det er utrolig vigtigt og er med til at styrke kulturen og ikke mindst frivilligheden omkring sporbygning i Silkeborg,” fortæller han.

Fokus på Sejs-sløjfen
Rigtig mange ryttere har gennem tiden haft fornøjelsen af Sejs-sløjfen i Nordskoven, hvilket selvfølgelig slider på passagen. Derfor er der er under hele eventen afsat tid til at pleje den gamle kending. Både nedkørslen til startstedet ved Sejs og opkørslen til Engdalsvej skal have en kærlig hånd og i dagene op til eventen køres der grus og sten ind til sporet. Det betyder også, at Sejs-sløjfen er lukket i dagene op til.

”I sporlauget har vi stort fokus på at skabe en balance mellem at etablere nye spor og vedligeholde vores eksisterende spor. Det er vigtigt, at vi husker på, at vi allerede har mange fede kilometer spor og vi skal gøre alt for at vedligeholde dem. Det er desuden noget, vi gerne vil styrke fokusset på i vores sporbyggerkultur, hvor vi viser overfor os selv, skovens øvrige brugere og ikke mindst aktører som Naturstyrelsen, at vi tager hånd om naturen og plejer den det bedste, vi har lært,” siger Erik Skovgaard Knudsen.

Take Care of Your Trails Weekenden finder sted den 7-8. april. Alle er velkommen til at give en hånd med og Vejlsøhus støtter igen i år med frokost og kaffe.