Fra den 4-6 maj mødes mountainbikeryttere på alle niveauer til årets største MTB festival. Det hele afholdes i Søhøjlandet ved Ry på den store plads ved FDF Sletten. Her vil der hele weekenden være workshops, legeområder for både børn og voksne og plads til at øve sin tekniske kunnen på cyklen.

Sporvisning, workshops, foredrag, legeområder for både børn og voksne og ikke mindst en masse snak og hygge, er hvad de omkring 300 deltagende mountainbikeentusiaster kan forvente til dette års MTB festival i Søhøjlandet. Festivalen bliver afholdt for andet år i træk. De smukke omgivelser ved Julsø og nogle af landets bedste spor ved Danmarks tag, er perfekte omgivelser til at afholde festivalen. Sidste år var en stor succes og derfor har arrangørerne fra DGI Østjylland, FDF Sletten og de lokale MTB klubber valgt at beholde samme koncept. Dog er der på grund af den stigende interesse lavet en række udvidende tiltag, som skal gøre dette års event til en endnu større succes. Ifølge Tomas Kolind Vilstrup, festivalarrangør og aktivitetschef ved FDF Sletten, kommer de nye tiltag til at komme alle til gode:

”Vi har stort fokus på at lave noget interessant til alle. Det gælder både børn og voksne, nybegyndere og eksperter. Det er vigtigt for at kunne ramme bredden og det er jeg sikker på, vi formår med dette års setup. Blandt andet får vi udvidet festivalpladsen, hvor vi har fokus på familie- og børneaktiviteter, teknikbane og workshops. Vi forsøger at sætte rammerne, så alle har de bedste forudsætninger for at lege på cyklen og gå på opdagelse. Det er ikke så meget en kør-hurtig-festival,” fortæller han.

Bliv undervist af dygtige instruktører
Sidste år kunne arrangørerne bag MTB festivalen trække stærke mountainbikeprofiler til Søhøjlandet for at berige de deltagende med gode tips og tricks på cyklen. Igen i år kan deltagerne se frem til Andy Barlow fra Skotland. Han ejer Dirt School og har mere end 25 års erfaring på cyklen. Ligeledes kommer danske ryttere som Frederik Leth og Sebastian Jensen og underviser i blandt andet nedkørsler. Tomas Kolind Vilstrup ser det som et stort plus, at de kan trække på så gode instruktører:

”Vi er meget tilfredse med, at vi får nogle af de bedste undervisere på besøg. De er virkelig dygtige til at cykle og ikke mindst dygtige til at fortælle, så det er bestemt noget, vi ser frem til her på festivalen,” siger han.

Expo-område med Singletracker, Cycle Sport Silkeborg, Giant Cyklebørsen Silkeborg, m.fl.
På festivalen bliver der hele weekenden også et expo-område, hvor de deltagende kan blive inspireret af det nyeste mountainbikeudstyr. I expo-området finder du blandt andet Cycle Sport Silkeborg, Giant Cyklebørsen Silkeborg og Singletracker. Ved Singletrackers stand kan du komme forbi og prøve en TILT™ sensor, som er en mountainbikealarm. Hver dag bliver der også trukket lod om to TILT™ sensorer blandt dem, der har tjekket ind på festivalens eventspor i Singletracker. Singletracker har nemlig også sørget for at lægge festivalens eventspor ind i appen, så man kan tage en tur på egen hånd, finde ens venner eller andre på holdet.

Sidste frist for tilmelding til MTB festivalen er onsdag den 25. April.