Landal Søhøjlandet i Gjern, få kilometer uden for Silkeborg, vil give sine gæster gode muligheder for at komme ud og opleve den unikke natur. Landal GreenParks, som har overtaget Dayz Resort, udlejer allerede cykler, men vil gøre mere for, at gæsterne i fremtiden kan gøre brug af mountainbikesporene i Silkeborg og omegn.

Det røde mountainbikespor i Gjern bakker ligger i baghaven og sporene i Nordskoven og de nye spor i Vesterskoven ligger kun en opvarmningstur derfra. Ja, der er god grund til at give gæsterne på Landal Søhøjlandet mulighed for prøve kræfter på de silkeborgensiske spor. Og ferieparken er godt på vej. Planen er, at der skal satses på at give alle i familien mulighed for at se naturen på cykel. Sådan fortæller Kent Lodberg, salg og marketing manager i Landal Greenparks:

”Vi har en klar vision om at bringe mere natur ind i Landal Søhøjlandet. Vores kernemålgruppe er ikke eventyrlystne adrenalinjunkies, men nærmere familier med børn og bedsteforældre. Derfor vil vi også gerne lave en bred pallette af muligheder for børnefamilierne, hvor far og mor kan afsøge de mange mountainbikespor imens bedsteforældrene kan hygge sig med børnebørnene og lege i skovene,” fortæller han.

I forlængelse heraf tilføjer Kent Lodberg, at de drømmer om at afholde mountainbikeløb, som både kan være til glæde for gæster samt andre lokale ryttere.

Mudder fremfor badeland
Allerede nu er det muligt at leje mountainbikes til alle aldre. I øjeblikket er der 24 lejecykler. Kommer der en gruppe på 50 personer, der ønsker at leje mountainbikes, bliver de fragtet fra andre Landal parker til Søhøjlandet. Det er vigtigt, at der bliver kredset om gæsterne, som ønsker at komme ud i den vilde natur. Søhøjlandet byder på muligheder, der ikke findes andre steder i landet og derfor er det ifølge Kent Lodberg vigtigt at promovere naturen fra dets bedste side:

”Badelandet betyder måske ikke så meget i Landal Søhøjlandet, som det gør i mange andre af vores parker. Derfor bliver det også kommunikeret, at vi her har skovene, mudderet og den vilde natur, som vi ikke har mange andre steder,” udtaler han.

Landal GreenParks er Europas største ferieparkkæde med parker i blandt andet Holland, England, Tyskland og Danmark. I Danmark er der fem parker i henholdsvis Gjern, Rønbjerg, Ebeltoft, Grønhøj Strand og Nørre Nebel.