Onsdag den 29. august køres den 7. afdeling af Kvindecuppen i Silkeborg. Mountainbikeløbet er for kvinder på alle niveauer og aldre. Der er lagt op til en spændende afdeling, hvor der køres i den populære Nordskoven.

Grusvej og singletrack til alle niveauer er, hvad deltagerne i Kvindecuppen onsdag den 29. august skal ud på i Nordskoven i Silkeborg. Ruten er tilrettelagt af Mountainbikeklub Silkeborg, som afholder løbet. På en time skal deltagerne køre så mange omgange de kan på en 4,4 kilometer lang rute. På grund af Silkeborgs bakkede terræn, vil der være ca. 75 højdemeter, men tilsvarende vil der også være gode og lange nedkørsler, hvor benene kan få lidt hvile. Helle Jensen fra Mountainbikeklub Silkeborg er medarrangør på 7. afdeling og ifølge hende er dette løbsformat en god grund til at hoppe på cyklen – øvet eller ej:

”Vi er først og fremmest medarrangør af Kvindecuppen i Silkeborg, fordi vi synes, det er vigtigt at støtte op om sporten og få flere kvinder til at vælge mountainbiken som motionsform. Og så er det et super godt løb for kvinder, hvor der er plads til alle. Det vil sige, at det både er for nybegyndere og øvede, men sværhedsgraden er forbeholdt nybegynderne, dog med nogle få tekniske elementer. Der er både plads til at hygge sig med andre motionister, have det sjovt med ligesindede, prøve et løb for første gang for at se, hvad det er, eller konkurrere om at køre flest omgange. Det vigtigste er, at alle hygger sig og kommer hjem med et smil på læben,” fortæller Helle Jensen.

Mountainbikeklub Silkeborg har en forventning om, at der stiller omkring 40-50 deltagere til start. Der bliver åbnet op for ruten en time før startskuddet, hvor man kan nå at testkøre ruten.

Fra Fredericia til Slettestrand
Kvindecuppen startede i 2010 og er blevet mere og mere populær gennem årene. I år er der 8 afdelinger, hvor rytterne blandt andre steder kan køre løbet i Uhrehøj, Horsens og Viborg. Fællesnævneren er, at løbet skal kunne køres af alle. Hvis der er svære singletrack passager, er kravet, at der også skal være b-linjer. Charlotte Kristensen, som er en del af Kvindecuppens styregruppe, nævner, at det sociale aspekt er vigtigt:

”Kvinderne skal gerne få følelsen af at være mere på cyklen end af cyklen. Og så er der mange kvinder, der godt kan lide, at det kun er for kvinder, fordi det giver en form for tryghed. Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har hørt problematikken med, at skulle overhale mænd til motionsløb,” fortæller Charlotte Kristensen med et smil.

Når man deltager i arrangementer, som disse, får man pludselig en række bekendtskaber i mountainbikemiljøet, som man kan trække på, når de danske spor skal udforskes. Sådan erfarer Charlotte kristensen og nævner:

”Det kunne være fedt, at få flere i klubber og det er blandt andet også det, vi gerne vil med dette løb. Jo flere der kommer i klubberne, jo sjovere er det. For to år siden havde jeg en lille håndfuld at cykle med. I dag har jeg måske tre håndfulde. I næste uge skal jeg blandt andet til Viborg og Varde og der bliver jeg guidet rundt af kvinder, jeg har mødt i mountainbikemiljøet,” slutter hun.

Find mere information om Kvindecuppen og tilmeld dig på www.kvindecuppen.dk